ZDRAVA HRANA BREZ DODANE VODE IN MAŠČOB

HITREJE, OKUSNEJE IN BOLJ ZDRAVO!

Ko poskusite hrano, pripravljeno v sistemu Zepter, se vam odpre nov svet okusov. Hrana, pripravljena na ta napreden način, vam ne bo prinesla le več energije v življenje, temveč je posoda Zepter Masterpiece v primerjavi s tradicionalno posodo neškodljiva za vaše zdravje. 

Hrana, pripravljena brez dodajanja vode ali maščob, je videti bolje, saj se ohranijo njena barva, oblika in tekstura. Jed je okusnejša, saj se ohranijo naravni okusi in arome. Je bolj zdrava, saj se ne izgubijo njene hranilne in biološke vrednosti (vitamini, minerali, beljakovine, mikro- in makroelementi). Hrana se ne krči in se ne zavrže. 

Poleg tega se hrana ne prilepi na posodo, se ne zažge, nima strupenih maščob, ne vsebuje akroleina in ni rakotvorna.

KAKO KUHATI BREZ DODAJANJA VODE?

Kadar kuhate brez dodajanja vode, sveža in vlažna živila vedno položite v hladno posodo, tako da posodo napolnite najmanj do 1/4 in največ 3 cm od vrha posode in nato namestite pokrovko.

Pokrito posodo postavite na še hladen vir toplote in vklopite grelni element na srednjo do visoko moč. Ko puščica termokontrola  doseže polovico zelenega polja »moist« skale, znižajte grelni element na minimum. Hrana se kuha v lastnem soku, ki ostane v posodi.

Para, ki se sprošča iz hrane, se dvigne do pokrovke, ki je vedno hladnejša od posode. V stiku z njo se para kondenzira in steče nazaj na dno posode. Hranilna tekočina steče nazaj na dno in na hrano. Postopek se ponavlja, dokler hrana ni popolnoma kuhana – zaprt krožni postopek.

Vodni film, ki se oblikuje med robom posode in pokrovko, hermetično zapre posodo. Postopek kuhanja se lahko zaključi po približno 20 minutah.

KAKO PEČI BREZ MAŠČOBE?

Kadar pečete brez dodane maščobe, meso vedno položite v že segreto ponev. Pokrito in prazno posodo postavite na vir toplote in vedno segrevajte z najvišjo temperaturo, največ 4 minute.

Posoda je pripravljena za peko, ko puščica termokontrola doseže polovico zelenega polja "dry", ali drugače, ko kapnete nekaj kapljic vode in se te zakotalijo po ponvi – efekt kotalečih biserov, po največ 4 minutah. Meso vedno položite v že segreto prazno ponev in ga pritisnete ob dno, da se zapeče. Po 30–60 sekundah zapečeno meso obrnite na drugo stran in ga ponovno pritisnite ob dno ter pustite do konca pečenja.

Zmanjšajte vir toplote na minimum, ga izklopite ali posodo odstranite z vira toplote. Pokrovko uporabljajte glede na želeni način peke. Pečenje je lahko zaključeno po približno 10 minutah.

ZEPTER VARČUJE S HRANO, ENERGIJO, ČASOM IN DENARJEM, PREDVSEM PA VARUJE VAŠE ZDRAVJE.